Kotimaisen palvelun puolesta.

Me Huopatehtaalla arvostamme rehtiä tekemistä ja selkeitä linjoja. Liiketoimintamme peruskivenä on ja pysyy asiakaslähtöisyys ja monipuolisuus. Olemme kasvattaneet rooliamme materiaalitoimituksista asiantuntijapalveluihin, jotta sinulla olisi varmuus materiaalivalintoihisi.
Huopatehtaan palvelut sopivat erilaisiin tarpeisiin, vaativimmista teollisuuden kehityshankkeista aina mikroyritystenkin haasteisiin. Huopatehtaalla paneudutaan tekemiseen aina asiakkaan lähtökohdista – yhteistyössä löytyvät parhaat ratkaisut.

Kasvu asiantuntijuuteen.

Asiantuntijuutemme syntyy iän kartuttamasta kokemuksesta ja avoimuudesta. Haluamme palvella asiakkaitamme aidosti parhaalla mahdollisella tavalla, avoimessa ja rehdissä ilmapiirissä. Arvostamme avoimuutta ja vaalimme luottamuksellisuutta kaikissa yhteistyösuhteissamme. Lähes 90 vuoden kokemus huopien parissa on tiedon tae. Kehitämme jatkuvasti osaamistamme modernien ratkaisujen parissa. Iästään huolimatta Huopatehdas on ketterä kumppani ja monien mahdollisuuksien työpari.

Lyhyt yrityshistoria.

Tehtaan on perustanut vuonna 1922 liikemies Kustaa Vuolle-Apiala. Tehtaassa valmistettiin vuosikymmenet erilaisia huopajalkineita ja monenmoisia teollisuuden huopia. Ovatpa Marskin huopasaappaatkin saaneet muotonsa Koskenpäällä.

Marskin huopasaapikas

Rakennusnauhatuotanto alkoi 1970-luvulla. Nykyaikainen polypropeenihirsitiiviste (KH-NAUHA) on alkuperäisesti kehitetty ja valmistettu Koskenpään Huopatehtaalla, ja se nousikin 1990-luvulla tehtaan päätuotteeksi. Huopatehtaalla on siirrytty huovan valmistajasta maahantuojaksi ja tehtaan huopavalikoima pitää sisällään niin perinteisiä teollisuuden konehuopia kuin värillisiä villahuopia muun muassa käsityöläisten tarpeisiin. Korkealuokkaiset keskieurooppalaiset huopavalmistajat vastaavat parhaiten nykyajan moniin laatuvaatimuksiin. Laajasta valikoimasta löytyy huopaa moneen tarkoitukseen.

Koskenpään Huopatehtaan valikoimiin kuuluvat myös monille käsityöharrastajille tutut huovutusvillat. Kotimaista lampaanvillaa värjäytetään tekstiilitaiteilija Maisa Tikkasen luoman värikartan mukaisesti. Myös huovutukseen tarvittavia neuloja ja alustoja on saatavilla. Huopatehdas tukee usein nuorten muotoilijoiden ja artesaanien taivalta erilaisten opinnäytteiden ja projektien muodossa.