Koskenpään Huopatehtaan rakennusnauha on ylivertainen eristenauha hirsirakentamiseen. Edustatpa elementtitalovalmistusta, teollista hirsirakentamista, käsinveistoa tai rakennat vain itsellesi, olemme palveluksessasi. KH-nauha on varma valinta erilaisiin taloratkaisuihin. Hirsitiivisteenä KH-rakennusnauha on tunnetuin ja tämä hirsitiivistenauha takaakin kestävyyttä hirsirakennuksellesi.

Eriste valmistetaan polypropeenista ja saumanauha omaa yksinkertaisen ylivoimaiset ominaisuudet

KH-rakennusnauha on:

  • mätänemätön, sillä ei ime vettä
  • homehtumaton, homeelle ei ole kasvupohjaa
  • eristenauha ei aiheuta allergisia reaktioita, sillä se on myrkytön ja pölytön

Saumaeriste on myös testattu 2007 M1-päästöluokituksen vaatimusten mukaiseksi. M1 luokitus on osoitus tuotteen positiivisesta vaikutuksesta sisäilman laatuun. Päästöluokituksia myöntää rakennusmateriaaleille Rakennustietosäätiö RTS.

 

Tämä hirsieriste on:

  • Määrämittaan leikattuna helppo ja nopea asentaa. Kevyenä ja kosteutta imemättömänä sen asennus ei myöskään ole keleistä kiinni.
  • Kevyt ja kimmoisa rakenne elää rakenteiden mukana.


Saumanauharulla

Koskenpään hirsitiiviste on todettu paloturvalliseksi ja kestäväksi. Eristenauha on VTT:n tutkimaa ja testaamaa. KH-rakennusnauha on hirsieristeenä kestävä ja pitää hirsirakennuksen elinkaarikustannukset kurissa. Polypropeenieristettä valmistetaan lyhytkuituisena, jolloin muun muassa hirsirakenteiden tapit saadaan lyötyä vaivattomasti läpi.

KH-rakennusnauha soveltuu myös muuhun rakentamiseen, käyttökohteisiin joissa tiivistemateriaalilta vaaditaan kosteuden kestoa ja kimmoisaa rakennetta. Elementtirakenteissa tiivistenauhaa voidaan käyttää esimerkiksi ylä- ja alajuoksuissa.

KH-rakennustiivistenauha ei pidätä kosteutta itsessään, vaan antaa puun hengittää.

 

Rakennusnauhan käyttö

Tiivistäminen KH-rakennusnauhalla

Nauha soveltuu kaikentyyppisten hirsien ja rakenteiden väliin.

  • Perusleveydet: 40-400 mm
  • Yleisimmät paksuudet ja neliöpainot: 5-10 mm / 250- 500 g/m²

Huokoisen materiaalin paksuus ei ole yksiselitteisesti mitattavissa, ja siksi materiaali määritelläänkin neliöpainonsa perusteella.

Yleisimmät neliöpainot ja niitä vastaavat paksuudet:

250 g/m² 330 g/m² 440 g/m² 500 g/m²
4-5 mm 7-8 mm 9-10 mm 10-11mm

Saumanauha käy siis niin hirsisaumaan, elementtisaumaan, tilkintään, ikkunakarmien ja ovikarmien tiivistykseen kuin koolaukseen ja lattialautojen väliinkin. Tilkintään polypropeenireunanauhaa myydään kätevästi kilokauppana.

Tehtaalta löytyy myös muutamia malleja hirsirakennusten kulmapaloiksi, nämä kulmatiivisteet valmistetaan myös polypropeenieristeestä. Kulmapalat varmistavat tiiviit kulmat – varmasti ja helposti. Kulmapaloja voidaan valmistaa myös sopimuspohjaisesti tarvittaviin mittoihin ja malleihin.

Polypropeenihirsitiiviste on alkuperäisesti kehitetty yhteistyössä Honkarakenteen ja VTT:n kanssa ja valmistettu Koskenpään Huopatehtaalla. KH-nauhalla tiivistetyissä mökeissään vapaa-ajastaan nauttivat muun muassa tuhannet tyytyväiset Honkarakenteen mökkien ja saunarakennusten omistajat. Honkarakenne Oyj on käyttänyt KH-rakennusnauhaa erilaisissa talomalleissaan 90-luvulta lähtien.