Tunne huopa – #feltinspired

Villahuopa sisustusmateriaalina tuo ajatuksen lämmöstä, rauhallisuudesta ja luonnollisesta estetiikasta. Tämä maanläheinen materiaali onkin kaikkea tätä, mutta se on myös paljon enemmän. Harva sisusmateriaali on yhtä monipuolinen kuin huopa. Villahuopaa voidaan käyttää erilaisten somisteiden materiaaleina, mutta yhtä hyvin villahuovasta valmistuvat erilaiset seinäelementit, matot, sängynpäädyt tai vaikkapa istuimet.

Huopa voi olla valmistettu villasta, mutta myös synteettisistä kuiduista tai näiden sekoitteista. Useimmiten sisustuskäytössä suositaan villahuopia, mutta käyttökohteeesta riippuen myös värilliset polypropeenihuovat ovat varteenotettava vaihtoehto.

Villahuovan ja erityisesti värillisten design-huopien korkea laatutaso antaa mahdollisuuksia huovan käyttöön hyvin erilaisissa käyttökohteissa.

Huopaa voidaan käyttää minimalistissakin toteutuksissa pehmentämään tai vahvistamaan haluttua tyyliä tai se voidaan valita väriläiskäksi täydentämään vahvoja kokonaisuuksia.

Huovasta valmistat mm:

  • seinätekstiilit, verhot
  • istuimet, rahit
  • matot
  • sermit, tilanjakajat
  • säilytysesineet
  • yksittäiset somisteet: kahvat, lasinaluset, pöytäliinat

Villahuovan vahvoihin puoliin kuuluu sen monipuolisuus, sitä voidaan käyttää paitsi normaalina tekstiilivaihtoehtona pintamateriaaliksi, myös erilaisissa kolmiulotteisissa malleissa. Huovan jäykkyys- ja paksuusvaihtoehdot antavat luovuudelle siivet. Huopaa voidaan myös leikata mitä moninaisimilla tavoilla ja se voidaan yhdistää muihin materiaaleihin. Huopaa voidaan myös ommella, liimata tai punoa mitä erilaisimmiksi tuotteiksi.

Villahuovan erityisiin ominaisuuksiin kuuluu sen kyky imeä ja luovuttaa kosteutta. Villahuopa huonetekstiilinä myös siis tasaa huoneen kosteuseroja. Villahuopa myös sietää korkeita lämpötiloja ja on luonnollisilta ominaisuuksiltaan hyvin paloturvallinen materiaali: villa ei ylläpidä tulta, ei leimahda eikä palaessaankaan vapauta myrkyllisiä palokaasuja. Villahuopa on myös biohajoava materiaali.

Akustisilta vaikutuksiltaan villahuopa on ääntä vaimentava.

Suunnitelmista totta.

Me Koskenpään Huopatehtaalla olemme avustaneet suunnittelijoita materiaalivaihtoehdoissa useita vuosikymmeniä. Vuosien varrella huovasta on valmistettu mitä erilaisempia tuotteita.

Onpa kyse sitten tuotesuunnittelusta, – valmistuksesta tai yksittäisen kohteen toteutuksesta, olemme palveluksessasi. Huopatehdas on joustava ja ratkaisukeskeinen liikekumppani.